Langer zelfstandig met goed zorgbed

"Langer zelfstandig met goed zorgbed"

PAPENDRECHT • Epine uit Papendrecht biedt al jaren de nieuwste technieken die het voor senioren mogelijk maken lang zelfstandig te wonen. Het aanbod is nu uitgebreid met een betaalbaar zorgbed.

Onder de naam GroenLisse heeft Epine samen met een compagnon een zorgbed ontwikkeld dat zowel betaalbaar als comfortabel is en ook nog eens fraai is vormgegeven. Het is met een afstandsbediening in hoogte verstelbaar.

Corneille van Huët en Leo Lans van Epine adviseren ouderen om een bezoek te brengen aan hun vernieuwde showroom, waar ze zich kunnen laten informeren over de mogelijkheden. “Senioren die toe zijn aan een nieuw bed vinden bij ons een stijlvolle boxspring met comfortabele verstelfuncties”, vertelt Van Huët. “Mocht iemand op een dag zorg nodig hebben, dan verandert hij de boxspring in een handomdraai in een zorgbed. Want wie een beroep moet doen op thuiszorg, is verplicht een hoog-laagbed te plaatsen, zodat de zorgprofessional overeenkomstig de arbowetgeving kan werken.”

GroenLisse ontwikkelde een hoog-laag boxspring die in Nederland wordt geproduceerd en is voorzien van een gepatenteerd hoog-laagsysteem. De naam: SchlafGut. Klanten kunnen kiezen uit diverse kleuren en materialen. Lans: “Het is ook mogelijk om één kant van het bed elektrisch te maken, alleen voor de partner die dit nodig heeft. De andere kant is dan een boxspring die er aan de buitenkant hetzelfde uitziet. Bij ons kun je vanaf 2.500 euro een hoog-laagbed laten plaatsen. Dat is 50 à 60 procent onder de gangbare prijzen. Daarbij komt dat wij binnen enkele dagen kunnen leveren, terwijl de gangbare levertijd van dit soort bedden zestien weken is.”

Gratis taxi

GroenLisse levert rechtstreeks aan particulieren en biedt gratis taxiservice. Van Huët: “We halen klanten thuis op, brengen hen naar onze showroom aan de Burgemeester Keijzerweg en geven uitleg. Mensen kunnen zonder verplichting op hun gemak de bedden bekijken en even ‘proefslapen’. Na afloop brengen we klanten weer thuis.” Epine beschikt over veel kennis en ervaring als het om het ontzorgen van senioren en hun mantelzorgers gaat. Het bedrijf levert al jaren het Home8-systeem, een alarmsysteem met zorgondersteuning. Van Huët: “Dit systeem heeft ook een bedsensor die lichaamsfuncties kan meten, zoals bloeddruk en hartslag. De mantelzorger krijgt een signaal als er iets niet goed is.”

Wie bij GroenLisse een geavanceerde boxspring aanschaft, krijgt 500 euro retour voor zijn oude bed.  Voor meer informatie: GROENLISSE.NL

Publicatie in Het Klaroen •  Woensdag 21 maart 2018